ALLIN > תרבות > מסעדות ומתכונים > מתכון לשבת: דג עטוף בעלי בננה על הגריל

מתכון לשבת: דג עטוף בעלי בננה על הגריל

מתכון לשבת: דג עטוף בעלי בננה על הגריל

כאילו היינו בג'ונגל ולא בארץ הקודש: קבלו מתכון לדג ברמונדי עטוף בעלי בננה ששומרים על המרקם והרכות של הדג.

מושלם לצד פלחי אננס להשלמת הסטייל האקזוטי.

המצרכים:

  • דג ברומנדי בינוני, מפולט
  • אננס בשל בינוני
  • עלי כפיר-ליים
  • שמן זית
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שורש ג'ינג'ר
  • גבעולי למון גראס
  • עלי בננה

הוראות הכנה:

  • חותכים כל פילה ל-2-3 נתחים.
  • שוטפים את עלי הבננה ובעזרת מספרים או סכין מכינים יריעות בגודל פי 3 מגודל הדג.
  • מניחים את פילה הדג על עלה הבננה, יוצקים מעט שמן זית ובוזקים פלפל שחור ומלח.
  • מניחים פרוסה דקה של ג'ינגר ומעליה מניחים עלה של כפיר-ליים.
  • דופקים מעט על גבעול הלמון גראס ומניחים על הדג.
  • מכסים בפרוסת אננס.
  • סוגרים את עלה הבננה ו"תופרים" אותו בעזרת קיסמי עץ דקים.
  • צולים 3-4 דקות מכל צד על הגריל.

הערות:

אם אין עלי בננה, אפשר לעטוף את הדג בנייר אפייה וסגור ברדיד אלומיניום.

מתכון מאת: הדס ניצן | צילום: הדס ניצן

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

Comments are closed.

תפריט