ALLIN > תרבות > מסעדות ומתכונים > לבשל עם הילדים בחופש הגדול: יום שני ללא בשר

לבשל עם הילדים בחופש הגדול: יום שני ללא בשר

לבשל עם הילדים בחופש הגדול: יום שני ללא בשר

הימים הארוכים של החופש הגדול קוראים לנו לבדק בית. הילדים אוכלים ארוחת צהריים בבית ולא בצהרונים מה שנותן לנו הזדמנות ללמוד מה הילדים שלנו אוהבים לאכול וללמד אותם על תזונה נכונה, להכיר להם את אבות המזון ולהתחבר לאג'נדות בריאות.

רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לסטארקיסט, מסבירה: "מטרת התנועה 'יום שני ללא בשר' היא אמנם לקדם באותו יום מזון מן הצומח, אולם עבור ילדים לא תמיד פשוט להכין ולשכנע לאכול ארוחה על בסיס דגנים או קטניות שמהווים תחליף צמחי לחלבון הבשר – השניצל למשל. עבורם ועבור חלק מהאנשים שיבחרו להימנע באותו יום רק מבשר, אסור לשכוח את התחליף האולטימטיבי באותו יום לחלבון והוא הדגים, שלא רק שמכילים חלבון איכותי בעל ערך תזונתי גבוה, אלא גם מהווים מקור טוב לוויטמינים רבים כגון ויטמינים מקבוצה B ולמינרלים כגון אשלגן, מגנזיום, סלניום, אבץ, וברזל ובהרבה מקרים גם לרכיב חיוני ביותר – חומצות השומן מסוג אומגה 3 אשר תועלתן הבריאותית נקשרת להפחתת סיכון למחלות רבות כגון: מחלות לב וכלי דם, מספר סוגי סרטן, שיפור מצב הרוח, שיפור יכולות למידה ועוד".

אז איך תגרמו לילדים לאכול דגים? להלן שלושה מתכונים בשילוב טונה למנות שילדים יזללו. תנסו את זה בבית! לפרטים נוספים לחצו כאן.

 

מתכון קציצות טונה לילדים, אפויות בתנור

מצרכים:

כשהן יוצאות חמות מהתנור הן נחטפות כמו לחמניות, אך אפשר לאכול אותן גם קרות: 2 קציצות חצויות בתוך פיתה עם מעט מיונז וחרדל הן ארוחת צהריים משביעה ומזינה. הקציצות משתלבות בקלות גם בתפריט דל קלוריות: 70 קלוריות לקציצה אחת בלי פרמזן. כ-80 קלוריות לקציצה אחת עם פרמזן. ל-15 קציצות קטנות:

3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן, מסוננות.

2 ביצים

2 בצלים בינוניים קלופים (או אחד גדול)

2 גזרים בינוניים קלופים

40 גרם פירורי לחם (ארבע כפות גדושות)

1 כף פטרוזיליה טרייה

1 כף קטשופ

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

3 כפיות רוטב סויה

1 כף גדושה של פרמזן מגורד (אופציה)

אופן ההכנה:

  1. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון, מהירות גבוהה,סכין מתכת.
  2. משהים לשעתיים במקרר.
  3. בעזרת כפית מניחים עיגולים קטנים ע"ג תבנית שרופדה בנייר אפיה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבת הקציצות.

פסטונה ברוטב עגבניות

מצרכים ל-4 מנות:

500 גר' ספגטי

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות

עלי בזיליקום מ-3 גבעולים

4 עגבניות גדולות

פטרוזיליה

1 כפית סוכר

1 קופסת טונה בשמן זית

כף גדושה של תרכיז עגבניות

אופן ההכנה:

לטגן את השום הקצוץ בשמן הזית מהקופסה – טיגון קצר.

להוסיף את הבצל ואת הגזר חתוכים לקוביות קטנות. לטגן עד שהבצל מזהיב מעט. להוסיף את הטונה.

להוסיף את העגבניות חתוכות ומעוכות ואת תרכיז העגבניות. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, הבזיליקום ואת הסוכר. לבשל 20 דקות (ניתן לבשל את הרוטב מראש). לבשל את הפסטה לפי הוראות ההכנה. לסנן היטב ולערבב עם הרוטב. מומלץ להגיש מיד!

 

מאפינס טונה עם עשבי תיבול וגבינה בולגרית

מצרכים:

(כ-20 מאפינס בינוניים)

3  קופסאות טונה סטארקיסט עם עשבי תיבול 5% לא מסוננות

1 כוס קמח לבן

1.5 כוסות קמח מלא

2 כפות אבקת אפיה

3 ביצים

1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

1 גביע שמנת לבישול 15%

חצי כפית בזיליקום מיובש

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כוס אפונה קפואה שהושרתה במים רותחים

2 כוסות עגבניות שרי

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת 5%

ניתן להוסיף מצרכים נוספים או להחליף את הירקות בירקות אחרים כגון – תירס, זיתים, גזר ועוד.

ניתן להכין כמה סוגים שונים של מאפינס באותה התבנית על ידי הוספה של ממרחים וטעמים – פסטו, עגבניות מיובשות, אבקת שום ועוד.

אופן ההכנה:

חוצים את עגבניות השרי ומכניסים לתנור בטמפרטורה גבוהה ל-20 דקות.

מנפים את הקמח הלבן, המלא ואבקת האפיה לקערה גדולה.

מוסיפים ביצים, חרדל ושמנת מתוקה, ומערבבים.

מקפלים לתוך התערובת את הירקות, הגבינה והטונה (עם השמן).

ממלאים תבנית שקעים ששומנה בשלושת רבעי מגובה השקעים בתערובת שהוכנה, אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שהמאפינס מזהיבים.

המתכון באדיבות טונה סטארקיסט | צילומים: ניר עצמון

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

Comments are closed.

תפריט